Kien

In 2017 zijn Schipper Psychiatrie Sneek en Van der Wall Psychologie bezig met de oprichting van een instelling die past bij deze tijd: Kien.

Kien staat voor kleinschalig, korte lijnen, concrete, begrijpelijke en transparante zorg. Met specialisten in de eerste lijn stel je een duidelijk plan op dat kan bestaan uit therapie, maar ook uit huis tuin en keukenoplossingen. Wij bieden consultatie, begeleiding, advies, informatieve bijeenkomsten, werkgroepen, psychotherapie, gezinstherapie, video hoe training, medicatie. Wij bieden hulp aan alle inwoners van Friesland, van klein tot groot. Ook denken we mee bij bestaande hulptrajecten of een second opinion. Onze zorg is hybride: face-to-face contacten worden afgewisseld met online therapie en natuurlijk helpen wij om het echte leven zelf te gebruiken op een manier waarmee je je eigen problemen de baas wordt.
Door de specialist snel mee te laten kijken kan snel een richting bepaald worden en wordt voorkomen dat problemen te lang slepen en erger worden. Met de juiste hulp op het juiste moment zetten we de zorg kort en effectief in. Kien biedt hulp op korte termijn, tussen aanmelding en intake zit maximaal 2 weken en een eerste plan is klaar na 4 weken. Vanaf het begin helpen we met koers bepalen en het stellen van doelen. Ook kijken we met je mee wie uit jouw omgeving kunnen helpen en steunen. Heb je niemand waar je op kunt bouwen? Dan helpen we je bij het opbouwen van een netwerk, gewoon, omdat mensen niet gemaakt zijn om in een sociaal isolement te leven.

Bij Kien staat samenwerking centraal, zowel met de cliënt als met elkaar. Teams zijn zelfsturend en de organisatie is lean. Het uitgangspunt is: iedereen heeft zijn eigen rol en inbreng en samen bereiken we meer. Medewerkers en cliënten worden gezien als geheel en vanuit die visie maken we gebruik van ieders krachtbronnen om bestaande blokkades op te heffen. Onze professionals zijn zelfstandig functionerend en deskundig op hun eigen gebied. Ook krijgen zij de ruimte om zich te ontwikkelen en bieden wij scholing, supervisie en intervisie. Op de door ons zorgmarkt kunnen cliënten hun pakket samenstellen voor de komende periode. Een pakket is 3 maanden geldig dit helpt om doelen te bereiken, te evalueren en nieuwe doelen te stellen. Op de zorgmarkt kunnen clienten modules inkopen met hun eigen "budget" dat in de intake is bepaald. Op de zorgmarkt staan ook sportinstructeurs, diëtisten, jobcoaches en andere professionals, die een aanbod hebben dat kan helpen bij de ontwikkeling van de cliënt.


Vorige pagina: Huiswerkformulieren


 

 

Werken bij Kien?

 

Ben je een ondernemende professional en zoek je een nieuwe uitdaging? Kom ons team versterken in Sneek. Voor meer informatie: kien@vanderwallpsychologie.nl